د چای او کافي داغونه څنګه له پیالې لرې کړو؟
د چای او کافي داغونه څنګه له پیالې لرې کړو؟
د ژمي په سړو ورځو کې د ګرم چای څښل ستاسو هډوکي ګرموي او د دوبي په رطوبت ګرمۍ کې به ستاسو تنده ماته کړي. مګر مهمه نده چې تاسو د چای څښلو څخه څومره خوند اخلئ ، په پیالو او پیالو کې د چای داغونو لیدل ممکن تاسو ځوروي. د کافي په څیر، چای تیزابي دی او نسواري داغونه یې د شیشې په سطح کې پاتې کیږي. ځینې وختونه دا ممکنه ده چې د جامو منظم مینځل د دې ټولو داغونو په لرې کولو کې مرسته نه کوي. له همدې امله، تاسو د خپل شیشې یا پیالو څخه د چای او کافي داغونو د لرې کولو لپاره قوي پاکوونکي او د مینځلو دقیق میتود ته اړتیا لرئ. په دې مقاله کې، زعفران تاسو ته د چیری څخه د چای او کافي داغونو د لرې کولو غوره میتودونه وړاندې کوي.
په پیاله کې د چای او کافي داغونو لامل
تور نسواري یا تور تور رنګ دا د داغونو یو له بد ډولونو څخه جوړوي. ځکه چې دا کولی شي په عملي ډول هر وسیله په اسانۍ سره رنګ کړي. د چای او کافي رنګ کولو ځواک دومره لوړ دی چې د نړۍ په ځینو برخو کې دوی خپل بوټي د جامو رنګولو لپاره کاروي. په پیاله کې د چای او قهوې داغونو لامل د پولیمیریزیشن پدیده ده. چیرې چې دوه یا ډیر مالیکولونه یوځای غبرګون کويترڅو لوی مالیکول جوړ کړي. په چای او قهوه کې، له دغو دوو مالیکولونو څخه یو عضوي کیمیاوي توکي دي چې په مشروباتو کې موندل کیږي، او بل مالیکول اکسیجن دی. هرڅومره چې داغ د چای په کڅوړه کې پاتې کیږي ، د پولیمر کولو لپاره ډیر فرصت شتون لري چې په پایله کې لوی داغونه رامینځته کیږي. که تاسو د دې نسواري ځایونو سره معامله ونه کړئ، دوی به وده وکړي تر هغه چې دوی ستاسو د چیری ونې ټول ځای ډک کړي.
له پیالې څخه د چای او کافي داغونو لرې کولو طریقې
د چای او کافي داغونو د لیرې کولو لپاره په شیشې او پیالو کې ، دا غوره ده چې د پیال ډول وپیژنئ. د کڅوړو ځینې مختلف ډولونه ممکن د دوی د ضعیف موادو له امله ډیر پاملرنې ته اړتیا ولري. په پیاله کې د چای داغ لرې کولو لپاره ، تاسو کولی شئ دا په ډش واشر کې واچوئ. مګر که تاسو د سخت داغ سره معامله کوئ، نو دا به غوره وي چې لاندې طریقې هڅه وکړئ:
د لوښو مینځلو مایع په کارولو سره د شیشې داغونه لرې کول د ډش مینځلو مایعات د داغ لرې کولو ملکیتونو سره تولید کیږي. له همدې امله ، دوی کولی شي د شیشې او پیالو څخه د چای او کافي داغونو لرې کولو کې مخکښ وي. د لوښو مینځلو مایع د داغ لرې کولو ملکیتونو څخه د ډیرې ګټې اخیستنې لپاره ، لومړی داغ د ګرمو اوبو سره ومینځئ او بیا په شیشې یا پیاله کې مایع واچوئ ترڅو ټول داغ پوښ کړئ. یو یا دوه دقیقې انتظار وکړئ ترڅو مایع داغ ته ژور ننوځي. بیا یې د سپنج سره مسح کړئ. د فولادو سفری پیالونو څخه د څښاک داغونو لرې کولو لپاره ، ډاډ ترلاسه کړئ چې نرم سپنج وکاروئ ترڅو پیاله خراب نشي. د سیرامیک لوښو لپاره، دا غوره ده چې د سپک سپنجونو څخه کار واخلئ.
• د بیکینګ سوډا چای پیاله بریښنایی کول که د لوښو مینځلو مایع له چیری څخه د چای او کافي داغونه لرې نه کړي ، د بیکینګ سوډا هڅه وکړئ. په ځای کې شاوخوا 1 چمچ وویشئ. یو څه اوبه پرې واچوئ ترڅو پیسټ جوړ کړئ. اوس ځای په نرم او لوند سپنج سره پاک کړئ. د بیکینګ سوډا به په تدریج سره ستاسو پیاله یا چیری د داغ لرې کولو ملکیتونو سره پاک کړي. په وروستي مرحله کې، کڅوړه په ښه توګه وینځئ ترڅو پاتې سوډا لرې کړئ.
• په پیاله د چای داغ د سرک په مرسته لیرې کول که تاسو غواړئ د چیری څخه د چای او کافي داغونو د لیرې کولو لپاره سرکه وکاروئ ، نو یو لوی کڅوړه د سرکې او ګرمو اوبو سره د 1: 1 په تناسب ډک کړئ. اجازه راکړئ چې دا محلول د 10 دقیقو لپاره په داغ کې پاتې شي تر هغه چې دا په بشپړه توګه اغیزمنه وي. بیا ځای په نرم سپنج او د مینځلو مایع سره پاک کړئ او مینځل یې کړئ. • د مالګې او یخ په کارولو سره د شیشې داغونه لرې کول د شیشې په ښکته برخه کې یو څه مالګه واچوئ او یو څه ټوټه شوې یخ پرې واچوئ
. o د کڅوړې شاوخوا د فریزر کڅوړې د څو پرتونو سره وتړئ او په کلکه یې وخورئ. د غلې دانې مالګې د چای او کافي داغونو لپاره طبیعي پاکونکي دي. o بیا کڅوړه په پاکو اوبو سره ومینځئ او د وروستي پایلې په اړه حیران شئ.
• د میلمین سپنج په کارولو سره د چای ګلاس روښانه کول
o د میلمین فوم سپنج رطوبت کړئ او په داغ باندې یې تطبیق کړئ تر هغه چې لیرې شي. کڅوړه د کوچني برش سره لکه د غاښونو پاکو برش او ګرمو صابون اوبو سره وینځئ. په دې مرحله کې، داغونه په بشپړه توګه له منځه تللي او تاسو کولی شئ د خپل پیال یا چیری له چمک څخه خوند واخلئ. د چیری څخه د چای او کافي داغونو لرې کولو ګامونه زموږ څخه ډیری یې د ګرم چای یا کافي څښلو څخه خوند اخلي. خو د چای یا کافي داغونه ستاسو د پیالې ښکلا له مینځه وړي. د لاندې لارښوونو تعقیب به ستاسو داغ شوي لوښي بیرته لومړۍ ورځې ته راوړي. د چیری څخه د چای او کافي داغونه لرې کول ځینېوختونه موږ ممکن د چای یا کافي څخه ډک چیری یوازې پریږدو. کله چې تاسو چیری خالي کړئ، تاسو به شاید دننه نسواري حلقې وګورئ. که څه هم دا داغونه روغتیا ته زیان نه رسوي، خو بیا هم په هغه چیری کې د چای څښلو خوند کموي. مګر اندیښنه مه کوئ. د داغونو څخه د خلاصون لپاره لاندې ګامونه تعقیب کړئ.
1. د چیری لاندینۍ برخه په لږو یخو اوبو کې ډوب کړئ.
2. د چیری دننه د بیکینګ سوډا یو پتلی طبقه وویشئ ترڅو نسواري حلقې پوښ کړي.
3. د 10 دقیقو وروسته، د پخلی سوډا په نرم سپنج سره لیرې کړئ.
4. اوس لوښي د معمول صابون سره ومینځئ او وګورئ چې نسواري داغونه ورک شي.
5. که اړتیا وي، پورته ګامونه تکرار کړئ.
دا غوره ده چې ژر تر ژره دا پاک کړئ کله چې تاسو په خپل جام یا شیش کې داغ وګورئ. دا داغونه لرې کول اسانه کوي. تاسو ممکن اړتیا ولرئ پورتنۍ مرحلې څو ځله تکرار کړئ ترڅو داغونه په بشپړ ډول لرې کړئ.
له پیالې څخه د چای او کافي داغونه لرې کول
د چای اسید په هغه سطحو پورې تړلی پاتې کیږي چې ورسره په تماس کې وي. دا ممکن د شیشې کپونو سره هم پیښ شي. که دا ستونزه رامنځته شي، لاندې لارښوونې تعقیب کړئ.
1. درې چمچه د بیکینګ سوډا په لږو اوبو سره ګډ کړئ تر څو یو موټی پیسټ جوړ کړئ.
2. پیسټ د چای په داغونو باندې تطبیق کړئ.
3. په یو ګیلاس ګرمو اوبو کې 1 چمچ د لوښو مینځلو مایع حل کړئ.
4. محلول په کڅوړه کې واچوئ ترڅو داغونه پټ کړي.
5. کڅوړه د شپې په ورته حالت کې وساتئ.
6. د شیشې کڅوړه د معمول صابون سره ومینځئ.
7. که اړتیا وي، پورته ګامونه تکرار کړئ.
مهم ټکي کله چې له چیری څخه د چای او کافي داغ لرې کول کله چې ستاسو د سفر مګ څخه د چای او کافي داغونه پاک کړئ یا د خپلې خوښې چیری څخه لرې کړئ ، دا لارښوونې په پام کې ونیسئ:
• د پاکولو په بهیر کې د مناسبو وسایلو څخه کار واخلئ. که ستاسو کڅوړه اوږده وي، نو د اوږد برش سره یې ومینځئ ترڅو د کڅوړې لاندې ښه پاک کړئ. د ماشوم بوتل برشونه په داسې ډول ډیزاین شوي چې د پاکولو پروسې په جریان کې ، دوی د تنګ خلاصیدو سره د کانټینرونو کونجونو او څنډو ته د لمس کولو لپاره مناسب دي.
• د غاښونو د ټابلیټونو غفلت مه کوئ. دا ټابلیټونه، چې د غاښونو په پاک ساتلو کې خورا ښه کار کوي، په داغ شوي جامو کې ورته اغیزه لري. کله چې دا ګولۍ وکاروئ، د غوره پایلو ترلاسه کولو لپاره د دوی په کټګورۍ کې لارښوونې ولولئ. وروسته له دې چې ګولۍ اغیزمنه شي، کڅوړه د اوبو او د مینځلو مایع سره ومینځئ.
• غوره دفاع جرم دی! که تاسو د څښاک له پای ته رسیدو وروسته ژر تر ژره خپله پیاله ومینځئ، د چای او کافي داغونو د رامینځته کیدو چانس شتون نلري. حتی که تاسو سمدلاسه د مینځلو لپاره وخت نلرئ، ژر تر ژره یې وکړئ. په یاد ولرئ چې د لاس جوړ شوي خټکي کڅوړې یا د چین ښه کڅوړې باید د کثافاتو سپنجونو سره شګو نه وي. په پیاله کې د چای او کافي داغونو د رامینځته کیدو مخه نیسي که څه هم له شیشې او پیالو څخه د چای او کافي داغونو لرې کول د څښاک اوبو په څیر ساده دي او یوازې څو دقیقې وخت نیسي ، دا هغه څه ندي چې موږ یې په تکرار سره ترسره کول غواړو. دا به ستاسو لپاره خورا اسانه وي که تاسو خپل چای او کافي پیالې پاک وساتئ. نو ځکه:
• وروسته له دې چې تاسو خپل څښاک پای ته ورسوئ، که تاسو د جامو مینځلو لپاره وخت نلرئ، په اوبو ډک کړئ.
• که تاسو د کڅوړې په پورتنۍ برخه کې نسواري رنګه داغونه وګورئ، سمدلاسه په لږو اوبو او د لوښو مینځلو مایع سره ومینځئ.